Søren Pedersen, pianist er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Anne Øland og herefter i "Specialklassen for pianister" (solistklassen for akkompagnatører og kammermusikere) samme sted hos Tove Lønskov og Anne Øland. Herfra debuterede han i 2003.

Søren supplerede i 1999-2000 studierne i København med et studieophold i London hos professor ved Royal College of Music, John Barstow. Endvidere timer og masterclasses hos bl.a. Julius Drake, Helmut Deutsch og Rudolf Jansen.

Søren har markeret sig som en af sin generations mest efterspurgte akkompagnatører og kammermusikere og modtog i juni 2006 Poul Hestbechs Mindelegat, som uddeles af Solistforeningen af 1921, i anerkendelse heraf.

Han har som kammermusiker og akkompagnatør optrådt i mange sammenhænge, bl.a. i Tivolis Koncertsal, Radiohusets Koncertsal, Den Sorte Diamant, Ny Carlsberg Glyptotek, Charlottenborg (Copenhagen Summer Festival) og i musikforeninger rundt omkring i landet.

Søren indgår i flere kammermusikalske konstellationer. Sammen med mezzosopranen Maria Kontra og bratschisten Stine Hasbirk udgør han således den ene tredjedel af Trio Zeleste, og med violinisten Clara Richter-Bæk og trompetisten Dorthe Zielke danner han Ensemble X.

Til daglig arbejder Søren bl.a. som akkompagnatør og repetitør ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og som lærer ved MGK København og MGK Frederiksberg samt Lejre Musikskole.